E-mail küldés Szent Rita Otthonápolási és Hospice Kft.
Cím: 1027 Budapest II. kerület, Frankel Leó u. 26. Tel: (1) 787-5787 Mobil: (20) 950-6395

Szent Rita Otthonápolási és Hospice Kft.

A Szent Rita Otthonápolási és Hospice Szolgálat 1996 áprilisában kezdte meg működését Budapest I. kerületében. Az azóta eltelt, immár több mint 15 év során számos változtatás történt annak érdekében, hogy az otthoni szakellátás minél szélesebb körben, hatékonyabban tudjon segíteni betegeink gyógyulási folyamatában.

Tevékenységünket az Országos Egészség Pénztár finanszírozza, így lehetővé vált betegeink számára az ingyenes szakellátás saját otthonukban.

Mivel az otthoni szakápolás kórházi ápolást vált ki, vagy rövidít le, ezért a betegek kényelme mellett egyrészt kikerülhető a fölösleges kórházi kezelés, másrészt tehermentesül a beteg az utazás és a hosszú várakozás kényelmetlenségei alól.

 

Hospice ellátás


Szolgálatunk másik tevékenysége a HOSPICE otthoni ellátás. 2004-ben pályázati úton jutottunk ahhoz a lehetőséghez, hogy betegeinken segíthessünk az élet legnehezebb szakaszában, az elmúlás időszakában. Ez nagyon nehéz és megterhelő mind a beteg, mind a család számára.

Szervezetünk segítséget nyújt, hogy ebben az embert próbáló nehéz helyzetben a lehető leghasznosabban támogathassa a családokat azáltal, hogy a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkatársakat igény szerint biztosítja részükre.

Legfontosabb feladat ilyenkor a fájdalom enyhítése, a pszichés, spirituális és szociális támogatás. Az ellátás célja a legjobb életminőség megőrzése az utolsó pillanatig.

 

OEP szerződött területeink:

Otthoni szakápolás: Budapest. I-II-XII. kerületek.

Hospice ellátás: Budapest. I-II-IV-VI-VII-XII-XIII-XIV kerületek.