Lehetőségautó Kft.
Cím: 1211 Budapest XXI. kerület, Kossuth Lajos u. 21.

Lehetőségautó Kft.

A gépjármű értékesítés terén egyedülálló gazdasági társaságként 2011-ben jött létre a Lehetőségautó Kft,. A cég olyan hiányt tölt ki a piacon, mely az új lehetőséget biztosít azok számára, akik mozgáskorlátozottságuk okán hátrányból indultak a munkaerő piaci versenyben, vagy a speciális igények kielégítésére alkalmas oktatási és szociális intézményekbe csak gépjárművel tudnak eljutni. Nekik biztosít lehetőséget az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott támogatás, melynek értékesítési és koordinációs feladatait a Lehetőségautó Kft. látja el. 

 

A gépjárműszerzési támogatás lebonyolítását végző konzorciumot, mely a Lehetőségautó kft., a Suzuki Magyarország Zrt.,a Signal Biztosító  és a Széchenyi Lízing Zrt alkotja, a Lízing, mint fő konzorciumi tag irányítása alatt. A 2011-ben létrejött konzorcium tagjaként a Lehetőségautó Kft. biztosítja a fogyatékos személyek szerzési támogatásának felhasználását, mint értékesítési pont és koordinátor. A cég a fővárosi, Pest, Heves és Nógrád megyei ügyfeleket szolgálja, ki mint kereskedelmi egység, emellett összefogja az országos hálózatot, biztosítja a gépjárművek rendelését, legyártatását, értékesítési ponthoz szállítását.

A hároméves gazdasági társaság fiatal kora ellenére mára a Suzuki értékesítés egyik vezető piaci szereplőjévé nőtte ki magát. Értékesítő munkatársai speciális felkészültségüknek köszönhetően a mozgásszervi, értelmi és egyéb szervi fogyatékos emberekkel is könnyen kommunikálnak.

 

„Könnyebb út a munkába”

 

A kormány 2011-ben döntött az új elvek mentén működő támogatási rendszer bevezetéséről. Az új rendszerben továbbra is lehetőség van új és használt gépjárművek támogatott formában történő megvásárlására.

A támogatás célja, hogy a fogyatékos emberek igényeinek minél teljesebb kiszolgálása révén az érintettek társadalmi integrációja, az önálló életvitelük könnyebbé váljon. A jogosulti kör bővítése családok százainak kínál új lehetőséget, több ezer fogyatékossággal élő ember életminőségét javíthatja a jövőben. 2012-ben bekerültek a jogosultak körébe az autisták, az értelmi fogyatékosok, valamint a látás és hallássérültek is, sőt, azon idegrendszeri és szív- és érrendszeri károsodással élők is, akik betegségükből adódóan közlekedésükben korlátozottak. A 'Könnyebb út a munkába' elnevezésű projekt keretében használt autóra 600.000 Ft, új gépjármű vásárlásához 900.000 Ft állami támogatást biztosít a minisztérium a jogosultaknak.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat során a Széchenyi Kereskedelmi Bank által vezetett konzorcium nyerte el a gépjárműszerzési támogatás lebonyolítási feladatait, melyet a Széchenyi Lízing Zrt. 2013-ban vett át. A Suzuki flottakedvezményével és a Széchenyi Lízing kedvezményes hitelkonstrukciója révén akár fél áron juthatnak új gépjárművekhez a közlekedésükben korlátozottak.