E-mail küldés 3F Project Kft.
Cím: 1025 Budapest II. kerület, Szépvölgyi út 92/E Tel: (1) 461-0225 Mobil: (20) 285-6232

3F Project Kft.

3F PROJECT

 

A 3F Project 2010-ben kezdte meg tevékenységét a projektalapú fénytervezés területén. Kihasználva a tervezési terület kapcsolatát belsőépítészettel, építészettel és elektromos tervezéssel. A projektalapú tervezést kiszolgálva a megoldás az elsődleges cél, a tervezőcsapat design projektet készít, melyet a megfelelő technikai elemekkel lát el.

 

FILOZÓFIA

 

Tervezők vagyunk, a fénnyel mint építészeti elemmel térmeghatározóval foglalkozunk. Fényt, fényhatást tervezünk, életteret hozunk létre. Mikor világítási terveket készítünk, az egyes helyek egyedi sajátosságait figyelembe véve megtöltjük tartalommal, élettel, egy új dimenzióval. Egyaránt foglalkozunk közületi projektekkel és magán megrendelésekkel. Megbízóinknak mindig saját tervezési látásmódunkat nyújtjuk a megrendelői igényeket kiszolgálva, az adott feladatra igazítva. Technikai és design szemláletben egyaránt otthonosan mozgunk, folyamatosan bővítjük beszállítói partnerkapcsolatainkat és naprakészek vagyunk az aktuális újdonságokból.

 

 

Az ötlettől a tervezésen át a kivitelezésig – teljeskörűen.

A cég üzleti stratégiájának alapja a tervezői hozzáállás, a 360 fokos, teljeskörű lighting & design service, ami az építészeti látásmódot kínálja a világítástervezés területén. Projektek világítástervezésének értékesítése és azok beszállítóként történő kiszolgálása; az ötletektől a tervezőasztalon keresztül a kivitelezésig.

 

 

Szolgáltatási fázisok

 

1. Tervezési szakaszban együttműködés a világítástechnikát érintő területeken építész-, belsőépítész- és elektromostervezőkkel

 

2. Fénytechnikai számítások, méretezések készítése DIALux, DIALux evo tervezőprogramokkal

 

3. A világítási megoldásokra fókuszáló 3D látványtervek készítése külső és belső térről

4. Megtérülési számítások elvégzése világítás-korszerűsítés esetén

5. Árajánlatok készítése a pályázó kivitelezők és megrendelők számára

6. Szakmai támogatás egészen a munka átadásáig

 

Világítástervezés

 

Tértervezés nem lehetséges fénytervezés nélkül. A fény a térben, a fényforrás, az adott fényhatás; az, amitől leginkább kellemesen vagy kevésbé jól érezzük magunkat egy adott térben. Látásunk és érzékelésünk, felfogásunk alapja; ez a vizuális információ hatással van bioritmusunkra, teljesítményünkre. Ezért kiemelten fontos a tértervezésben a világítás, legyen az természetes vagy mesterséges.

Belső terek, külső felületek, homlokzatok megvilágításának tervezése egyaránt a cég faladatai. Az építészetet, belsőépítészetet kiegészítő tervezői terület, a fényforrások, fényhatások tervezését, pontos méretezését, modellezését jelenti. A tervezői folyamat eredményei világítási tervek, méretezések, számítások, modellek és látványtervek, melyek kiegészítik a kapcsolódó tervezői területek munkáját. 

A vizuális tér komponensei a „passzív” felületek és az „aktív” fény, melyek az építészeti térformálás eredményei.  A vizuális tér kialakításában szorosan együttműködünk az építészekkel, mert az alapvető feladat a tér minden egyes pontjában, a vizuális információ biztosítása.

 

Világításvezérlés

 

A fényáram szabályozása manuálisan vagy szenzorok, érzékelők jeleihez igazítva. A felhasználói igényekhez, az épületben történő tevékenységhez, valamint az épület egyedi adottságaihoz kialakított világítási vezérlésjavaslatok. A költséghatékony toolbox rendszerektől a komplex, akár több ezer címből álló, routeres rendszerekig. BUS rendszerekkel történő világítás szabályzási, vezérlési megoldások – KNX, DALI – energiahatékonysági szempontból, illetve vizuális komfort növelése érdekében.

A világítási program egyedi megoldással, igény esetén épületfelügyeleti vagy intelligens rendszerekhez illeszthető. A tervezői folyamat lefedi az összefüggésiterv készítését, dwg vagy pdf formátumban, energiamegtérülési számítások készítését, valamint a vezérlési eszközök specifikálását. Árajánlat és a megvalósításkor, megrendelői igények alapján, a vezérlési programozás a teljes rendszerre vonatkoztatva történik.

 

Tervezői művezetés

 

A tervezéstől egészen a kivitelezés lezárulásáig végigkísért munkafolyamatok. Tervezői, szakmai tanácsadással támogatott tervek, tervezői és megrendelői igények figyelembevételével. A tervezett világítási koncepciók, és megoldások irányítása a kivitelezés során.